Láss Csodát

Élj!

Élj!

Ki mondta, hogy télen nem lehet tengerpartra menni?

Vakációzz télen-nyáron a csodás Bournemouth-ban

2019. november 14. - Norina07

Vakációzz télen-nyáron a csodás Bournemouth-ban

Hitted volna, hogy Anglia nem csak Londonból áll? Gondoltad volna, hogy a tengerpartok nem csak nyáron mesebeliek. A télnek is megvan a varázsa itthon is, de utazás szempontjából is. Ráadásul Angliában a tél jóval enyhébb, mint nálunk. Irány a mínuszokból a plusz 15 - 20 fokba. Tarts velem, ha a tél helyett a kellemes tavaszias időt választod. Utazzunk el együtt a gyönyörű Bournemouth-ba!

Bournemouth álomszép tengerparttal rendelkezik és ezt nem csak én gondolom így.

 

kep_439.JPG

Hiszen 2016-ban Európa negyedik legszebb tengerpartja az angliai Bournemouth-é. Bizony, bizony.

A TripAdvisor Traveller's Choice Awards, azaz a legjobb strandok kategóriában is több 1000-n szavazhattak és az ő véleményük alapján, a többség dönt alapon a Bournemouth-i partszakasz rengeteg szavazatot kapott, ezzel Európa szerte a negyedik helyen végzett. Viszont Nagy-Britania legjobbja lett ugyanebben az évben.

 kep_455.JPG

Persze ezen egyáltalán nincs mit csodálkozni. Aranyló tengerpartja másfél kilométeren át terül el az égkék tenger mentén, amit a vízbe nyúló Purbeck és a Wight félsziget látványa koronáz meg.

Bournemouth nem mellesleg egyetemváros közvetlenül a tenger mellett, ami azt is jelenti, hogy tele van fiatallal. Életteli ugyanakkor ámulatba ejtő is. Gyönyörű parkokkal, csodás homokos parttal, sziklákkal és stégekkel. És itt az idő is sokkal jobb, mint például a london-i. Sokkal többet süt a nap.

Amikor nyáron jártam itt a london-i felhős esős időből érkeztünk meg a napsütötte tengerpartra. Szóval nyáron tökéletes búvóhely az eső elől.


Télen pedig a hideg elől. Legyen az nulla fok vagy mínusz, szerintem teljesen mindegy a lényeg, hogy januárban a 10 fok feletti hőmérséklet és a mellé társuló napsütés is elegendő tud lenni ahhoz, hogy az embernek sokkal jobb kedve legyen. Ilyenkor már az is elég ha nem vacogunk.


kep_500.JPG

Nincs igazam?


Ugye-ugye, hogy igazam van. Az sem mellékes, hogy télen köztudottan olcsóbbak a repülőjegyek, mint nyáron, illetve ahogy közeledünk a főszezonhoz, úgy emelkednek az árak is.


Ha csak spórolni akarsz, már akkor érdemes elgondolkodni, hogy télen utazz, mert szerintem nagyon megéri.

05.jpg

Ha nyugalomra vágysz akkor sem döntöttél rosszul ezzel a csodás városkával. Reggelente lehet a legjobb itt például futni, vagy sétálni, vagy csak friss levegőt szívni mikor nincs senki, csak a halászok, sirályok és te. No meg talán a kutyasétáltatók.

Amikor fel a nap és csodálatosan nyugodt minden.

Valahogy úgy gondolom jobb lehet így kezdeni a napot, mint a pesti dugóban. 

Norina

A bejegyzés trackback címe:

https://norinalasscsodat.blog.hu/api/trackback/id/tr9415305626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása