Láss Csodát

Élj!

Élj!

Ha kicsit eltávolodunk Londontól

2019. november 25. - Norina07

kep_293.JPG„Mosolyogni jó”

Ha kicsit eltávolodunk Londontól

Kastélyok Angol földön

kep_217.JPG

Corfe Castle

Ha kicsit eltávolodunk Londontól mindössze 2,5 órányi vonatozás vagy buszozás vagy két óra kocsikázás is adjuk a fejünket az teljesen mindegy. A lényeg, hogy ha látni szeretnénk valamit abból a gyönyörű Angliából januárban, akkor ne csak Londonig tervezzünk.

 A vidéki Anglia csodaszép. A táj tökéletesen bele illik egy vadregénybe. Az emberek bűbájosak. A levegő igazán tiszta.

kep_226.JPG

Mindenképpen érdemes útra kelni és kastélyok után kutatni.

Egyik ilyen varázslatos kastély ezen az igazán fantasztikus vidéken a Corfe Castle, mely a 900-as évekből maradt ránk. Bizony.

kep_293.JPG

Hihetetlen, hogy mennyi minden változik egyetlen pillanat alatt, nemhogy évek, 100 évek, vagy akár 1000 év alatt. A kastélyokat adták, vették, vitték, szerezték, kapták, bevették. Mindennek ellenére a rengeteg idő, korszak, tulajdonos és az időjárás is kegyes volt hozzá. Állapota igazán korhű. A kastély egy kisebb dombon áll, igazán kellemes séta vezet a bejáratig.

„A vár egészen 1982-ig a Bankes család tulajdonában maradt, ekkor adományozták ugyanis azt a National Trust-nak mely szervezet az Anglia, Wales és Észak-Írország területén található műemlékek megőrzéséért dolgozik.”

13.jpg

Mi Londonból autóval mentünk, hiszen ez a vár volt az aznapi kirándulásunk második állomása. Viszont úgy tudom, hogy London Waterloo vasútállomás mellől indul a 40-es busz, és ez ténylegesen a kastélyig visz el.

A bejegyzés trackback címe:

https://norinalasscsodat.blog.hu/api/trackback/id/tr6815323978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása