Láss Csodát

Élj!

Élj!

A Portugál tél, ami nincs

Hova utazz januárban?

2020. január 29. - Norina07

lisbon_64.jpgA Portugál tél, ami nincs


lisbon_14.jpg

Ki gondolta volna, hogy Portugáliában nincs egyáltalán fűtés? Na jó, ez nem pontosan igaz. Az egyik leghidegebb hónapjuk a január, a január, ami náluk a pulcsis időszakot jelenti. Tehát 10-20 fok között van a hőmérséklet a tél kellős közepén. Azért ez nem rossz.
lisbon_8.jpgSzerény véleményem szerint irigylésre méltó a Portugál időjárás. Én azért természetesen elviseltem a kabátot, de nem vacogtam, nem dideregtem, csak jól éreztem magam.
lisbon_22.jpg

Gondoltad volna, hogy a Portugáloknál nincs fűtés? Hiszen ha belegondolunk minek is lenne, ha úgysem hűl 10 fok alá a hőmérséklet, akkor igazából nincs is rá szükségük. Viszont pont ezért nagyon látszik ki a turista. Hiszen kabátban lófrál, amikor a helyiek pulóverben közlekednek.

Egyébként a szállásainkon klímával lehetett fűteni.
lisbon_32.jpg

A januári Portugália egész egyszerűen csodálatos, ha nem szereted a tömeget, ha nem akarsz, vagy nem tudsz akkor nyaralni, amikor mindenki, használd ki a január adottságait.

lisbon_177_103.jpg

Senki nem szól bele, hogy szabid miért és mikor vedd ki, mert kevesen választják az év első hónapját hosszabb szabadságnak. Így nyugodtan tervezhetsz, és már mehetsz is.

lisbon_178.jpg

Az év eleji akciók egyébként nagyon vonzóak tudnak lenni. A mi repülőjegyeink nagyon olcsóak voltak.

Szóval az utazásoknál ma már nem a repülőjegy az a mi húzós.

Ott szállás, a helyi közlekedés, az étkezés, a belépőjegyek, és az emlékek, amikre az ember nyilván költ. Viszont ezeket figyelembe véve is nagyon megéri utazni, akár januárban is.

Lisszabon egy nagyon hangulatos, szép főváros. Itt nem láttam rosszkedvű embert. Komolyan mondom, hogy mindenki mosolygott.

lisbon_139.jpg

Annyira jó volt látni mennyire nyugalom és békesség van náluk, pedig nem egy gazdag ország.

Sőt!

Nagyjából azok az árak vannak náluk is, mint nálunk, és a minimálbérük sem kiemelkedő.

Ami viszont hatalmas választékban megtalálható az a hal. Hal minden mennyiségben. Hal szerető ínyenceknek kifejezetten ajánlom ezt a fantasztikus országot.

lisbon_134.jpg

Egyébként rostos italokban, gyümölcsökben, de még rágcsálnivalókban is sokkal nagyobb a választékuk, mint nekünk. Például glutén mentes chips a neves nagy márkáktól. Szóval azt hiszem, mindenki megtalálja itt a kedvére valót.

Híresek még a malac pofájukról és a fekete disznóról. Náluk ezek különlegességek.

lisbon_49.jpg

Egyébként a kiszolgálás bárhol jártunk példás volt és makulátlan mindig minden. Annyira kedves pincérek és eladók voltak kivétel nélkül mindenhol. Nagyon vendégszerető ország szívből ajánlom Mindenkinek!

Norina

Norina még több kép

A bejegyzés trackback címe:

https://norinalasscsodat.blog.hu/api/trackback/id/tr5415438472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása